Novosti

19 studenoga, 2020

Za prijavu na Pokretač potrebna ideja i manje od sat vremena, a nagrade su bogate!

Do kraja ovog tjedna, odnosno do 22. studenog 2020, otvorene su prijave za sudjelovanje u 2. izdanju Pokretača. Riječ je o studentskom natjecanju u organizaciji Centra za razvoj mladih kojim on studente, u suradnji sa Zagrebačkim inovacijskim centrom, StepRi-jem, Uredom za upravljanje karijerama Sveučilišta u Splitu i Inovativnim Zadrom, potiče na prve (društveno)poduzetničke korake.

Proces prijave vrlo je jednostavan – za one koji imaju inovativnu ideju kako riješiti određeni društveni problem u kategorijama: obrazovanje, mir i sigurnost, ekonomija, zdravstvo i očuvanje dostatnosti hrane i vode (proizvodnja). Potrebno je samo ispuniti prijavnicu, za što je potrebno manje od sat vremena. Naime, dovoljno je navesti osobne podatke, priložiti dokaz o studiranju te vrlo kratko raspisati ideju kroz business model canvas, odnosno odgovoriti na već postavljena pitanja.

Sudjelovanje je moguće pojedinačno ili u timu do dvije osobe. Prijaviti se mogu svi studenti i studentice (redovni i izvanredni) koji studiraju na jednom od hrvatskih sveučilišta, veleučilišta ili visokih škola.

Po završetku online prijava, stručni će žiri odabrati 10 najinovativnijih poslovnih modela koji ulaze finale. Finaliste pak očekuje pitch u trajanju od 3 minute koji će se održati 10. prosinca 2020, u prostorijama Zagrebačkog inovacijskog centra.

Za prva je tri mjesta OTP banka osigurala novčane nagrade u ukupnom iznosu od 9.000,00 kuna, i to na sljedeći način: 1. mjesto – 4000,00 kuna, 2. mjesto – 3000,00 kuna, 3. mjesto – 2000,00 kuna. Itekako se, dakle, vrijedi prijaviti.