Novosti

27 studenoga, 2020

Odgovorite na 5 pitanja do ponoći i uđite u utrku za nagradni fond od 9000 kn!

Još su danas do 23:59 otvorene prijave za sudjelovanje na 2. izdanju Studentskog natjecanja Pokretač. Prijaviti se mogu svi oni koji imaju ili misle da imaju inovativnu poslovnu ideju, a trebaju samo ispuniti nekoliko osobnih podataka i kratko odgovoriti na 5 pitanja kroz koja će tu ideju obrazložiti na poveznici.

Studentsko natjecanje Pokretač, podsjetimo, organizira Centar za razvoj mladih, sa strateškim partnerima – Zagrebačkim inovacijskim centrom, STEP RI-jem, Uredom za upravljanje karijerama Sveučilišta u Splitu i Inovativnim Zadrom. Zadatak je sudionika napraviti svoj prvi korak u društvenom poduzetništvu. Tijekom prijava, odnosno online dijela natjecanja, trebaju odabrati jednu od zadanih kategorija (obrazovanje, ekonomija, mir i sigurnost, zdravstvo i očuvanje dostatnosti hrane i vode – proizvodnja), osmisliti inovativan poslovni model koji će rješavati važan društveni problem te ga raspisati odgovarajući na pitanja postavljena u prijavnici. Kreatore najboljih 10 modela očekuje pitch u trajanju 3 minute pred stručnim žirijem 10. prosinca 2020. u prostorijama Zagrebačkog inovacijskog centra.

Trima najinovativnijim poslovnim modelima OTP banka dodijelit će ukupno 9000 kuna. Za 1. je mjesto predviđen iznos od 4000 kuna, za 2. je osigurano 3000 kuna i za treće 2000 kuna.

Sudjelovanje je moguće pojedinačno ili u timu do dvije osobe. Prijaviti se mogu svi studenti i studentice (redovni i izvanredni) koji studiraju na jednom od hrvatskih sveučilišta, veleučilišta ili visokih škola.