Novosti

23 studenoga, 2020

Produžen je rok za prijave na Pokretač!

Centar za razvoj mladih produžio je rok za prijave na 2. izdanje Studentskog natjecanja Pokretač. One su tako otvorene do 27. studenog u 23:59.

Zadatak je sudionika Pokretača napraviti svoj prvi korak u društvenom poduzetništvu. Tijekom prijava, odnosno online dijela natjecanja, trebaju odabrati jednu od zadanih kategorija (obrazovanje, ekonomija, mir i sigurnost, zdravstvo i očuvanje dostatnosti hrane i vode – proizvodnja), osmisliti inovativan poslovni model koji će rješavati važan društveni problem te ga raspisati odgovarajući na pitanja postavljena u prijavnici. Kreatore najboljih 10 modela očekuje pitch u trajanju od 3 minute pred stručnim žirijem 10. prosinca 2020. u prostorijama Zagrebačkog inovacijskog centra.

Trima najinovativnijim poslovnim modelima OTP banka dodijelit će ukupno 9.000,00 kuna. Za 1. je mjesto predviđen iznos od 4.000,00 kuna, za 2. je osigurano 3.000,00 kuna i za treće 2.000,00 kuna.

Sudjelovanje je moguće pojedinačno ili u timu do dvije osobe. Prijaviti se mogu svi studenti i studentice (redovni i izvanredni) koji studiraju na jednom od hrvatskih sveučilišta, veleučilišta ili visokih škola.

Projekt Pokretač Centar za razvoj mladih provodi sa strateškim partnerima – Zagrebačkim inovacijskim centrom, STEP RI-jem, Uredom za upravljanje karijerama Sveučilišta u Splitu i Inovativnim Zadrom.