Novosti

21 studenoga, 2020

Prijave na Pokretač traju do sutra u ponoć!

Još su samo kratko otvorene prijave za sudjelovanje u 2. izdanju Studentskog natjecanja Pokretač. Odnosno, zaprimaju se do nedjelje, 22. studenog, u ponoć. Studentima koji u svojim glavama već imaju inovativnu poslovnu ideju to je i više nego dovoljno vremena za ulazak u borbu za bogate novčane nagrade.

Naime, zadatak je sudionika Pokretača napraviti prvi korak u društvenom poduzetništvu, što podrazumijeva odabir jedne od zadanih kategorija na stranici pokretac.cerm.hr i raspisivanje inovativnog poslovnog modela koji će rješavati važan društveni problem u odabranoj kategoriji – obrazovanje, ekonomija, mir i sigurnost, zdravstvo ili očuvanje dostatnosti resursa (hrane i vode). Riječ je o procesu koji traje manje od sat vremena.

Najboljih 10 modela očekuje pitch pred stručnim žirijem 10. prosinca 2020. u Zagrebačkom inovacijskom centru, nakon čega 3 prvoplasirana OTP banka nagrađuje s ukupno 9.000,00 kuna, i to na sljedeći način: 1. mjesto – 4000,00 kuna, 2. mjesto – 3000,00 kuna, 3. mjesto – 2000,00 kuna.

Valja napomenuti i da je sudjelovanje moguće pojedinačno ili u timu do dvije osobe. Prijaviti se mogu svi studenti i studentice (redovni i izvanredni) koji studiraju na jednom od hrvatskih sveučilišta, veleučilišta ili visokih škola.

Podsjetimo, Studentsko natjecanje Pokretač organizira Centar za razvoj mladih, a strateški su partneri projekta Zagrebački inovacijski centar, StepRi, Ured za upravljanje karijerama Sveučilišta u Zadru i Inovativni Zadar.