Novosti

7 studenoga, 2020

Najbolje sudionike Pokretača očekuje 9 tisuća kuna!

Centar za razvoj mladih nedavno je otvorio prijave za sudjelovanje na 2. po redu izdanju Studentskog natjecanja Pokretač. Sa strateškim partnerima projekta – Zagrebačkim inovacijskim centrom, STEP RI-jem, Uredom za upravljanje karijerama Sveučilišta u Splitu i Inovativnim Zadrom – sudionike upoznaje s društvenim poduzetništvom te sa stvaranjem poslovnih modela pomoću Business Model Canvas metodologije.

Trima najinovativnijim poslovnim modelima OTP banka dodijelit će ukupno 9.000,00 kuna, i to na sljedeći način: 1. mjesto – 4.000,00 kuna, 2. mjesto – 3.000,00 kuna, 3. mjesto – 2.000,00 kuna.

Novčane nagrade isplatit će se po završetku natjecanja preko vaučera za OTP Indeks paket na Visa Web prepaid kartici OTP banke d.d. u ukupnom iznosu jednom sudioniku. Ako je student sudjelovao u natjecanju u timu s još jednim studentom, potrebno je imenovati voditelja tima kojemu će se isplatiti osvojeni iznos. Naime, sudjelovanje je moguće pojedinačno ili u timu do dvije osobe.

Zadatak je sudionika Pokretača napraviti svoj prvi korak u poduzetništvu – odabrati jednu od zadanih kategorija i osmisliti inovativan poslovni model koji će rješavati važan društveni problem. Kategorije su: obrazovanje, ekonomija, mir i sigurnost, zdravstvo i očuvanje dostatnosti resursa (hrane i vode) – proizvodnja. Po odabiru kategorije, sudionici počinju s online dijelom natjecanja – izradom Business Model Canvasa – koji traje do 22. studenog 2020. Najboljih 10 modela očekuje pitch pred stručnim žirijem 10. prosinca 2020. u Zagrebu, nakon čega se 3 prvoplasirana nagrađuju.

Valja napomenuti da u studentskom natjecanju mogu sudjelovati svi studenti i studentice (redovni i izvanredni) koji studiraju na jednom od hrvatskih sveučilišta, veleučilišta ili visokih škola.